Hvad er problemet med og visionerne for psykiatrien‪?‬

Tiende afsnit i podcastserien, der er lavet i samarbejde med Danske Studerendes Fællesråd og Boblen på Radio Loud, kan nu høres online. 

I denne episode har læge og forperson Lui Näslund Koch interviewet Knud Kristensen, der er formand for Sind – landsorganisationen for psykisk sundhed og Mikkel Rasmussen, der udover at være psykiater også har været med til at tage initiativet ”En værdig psykiatri” samt været valgt ind i regionsrådet i Region Midt for psykiatrilisten. 

Podcast afsnittet kan høres her: Hvad er problemet med psykiatrien‪?‬

 

Om podcasten

I kultur og kunst fremstilles psykiatrien ofte som noget mystisk og endda uhyggeligt – dette ind imellem med rette. Der er dog sket meget siden 1895, hvor Amalie Skram skrev Dr. Hieronimus. Men psykiatrien har fortsat udfordringer. Der skal tænkes kreativt for at løse disse udfordringer. Der er behov for mere forskning og tværfaglighed og så er der behov for politisk fokus og økonomisk prioritering. 

Samtalen drejer sig om psykiatriens udfordringer både historisk og aktuelt. Både Knud og Mikkel kommer med forslag, der kan løfte psykiatrien på den korte bane. Vi får også talt om visioner for psykiatrien og forhåbninger til den 10 års plan for psykiatrien, der er i støbeskeen netop nu.

0

Skriv en kommentar