Ved vi nok om den medicin vi behandler med?

Ottende afsnit i podcastserien, der er lavet i samarbejde med Danske Studerendes Fællesråd og Boblen på Radio Loud, kan nu høres online. 

I denne episode har bestyrelsesmedlem Sanne Marie Thysen interviewet Steffen Thirstrup, adjungeret professor ved Københavns Universitet og direktør for NDA Regulatory Advisory Board samt Anders Perner, overlæge på Rigshospitalet og professor i intensiv medicin, om hvordan medicin bliver godkendt og hvad vi egentlig ved om de behandlinger vi bruger i Danmark.

Podcast afsnittet kan høres her: Ved vi nok om den medicin vi behandler med?

 

Om podcasten

Historisk set har kvinder været underrepræsenteret i medicinske forsøg af lægemidler. Det vil sige, at medicin i høj grad har været udviklet til og testet på mænd. På samme måde har man også været mere tilbageholdende med at teste medicin på børn og ældre. Hvad betyder det, at nogle grupper af befolkningen er underrepræsenterede i de forsøg, hvor virkning og bivirkninger af medicin testes? Og hvor meget ved vi egentlig om de behandlinger vi bruger i Danmark? Er vi sikre på, at de behandlinger, der bruges virker? Eller er der måder, hvor vi kan blive endnu klogere på hvilke behandlinger vi skal prioritere?

I dette afsnit dykker vi sammen med Steffen Thirstrup og Anders Perner ned i hvordan medicin godkendes og forskning kan gøre os endnu klogere på de behandlinger, vi bruger i Danmark. 

0

Skriv en kommentar