Undersøgelse fra "Women of The Future”, 2023: Særligt kvinder oplever ikke at blive taget seriøst hos deres praktiserende læge

Aller Medias årlige undersøgelse ”Women of The Future” fra 2023 viser, at en stor andel af kvinder og mænd oplever ikke at blive taget seriøst hos deres praktiserende læge. Dog er problemet langt større blandt kvinderne.

46,7 % - altså næsten hver anden – af kvinderne har oplevet ikke at blive taget seriøst hos deres læge, og blandt kvinderne i alderen 18-29 år er tallet helt oppe på 58 %. Til sammenligning har 29,2 % af mændene den samme oplevelse. Kvinder oplever altså oftere, at de bliver taget mindre seriøst hos deres praktiserende læger.

Helt op til hver fjerde kvinde (25,3 %) har haft oplevelsen af ikke at blive taget seriøst gentagende gange, hvorimod blot 12,7 % af mændene har oplevet det flere gange.

En række forskere belyser at sygdomme der primært rammer kvinder stadig, er underbelyste. Det er nemlig svært at få midler til at forske i lige netop de sygdomme.

”Historisk har kvindesygdomme været et område, som man ikke har behandlet videnskabeligt. Det har været stigmatiseret, tabuiseret, nedprioriteret, underfortalt og underfinansieret,” fortæller Ulrik Bak Kirk, der er projektleder på forskningsprojektet FEMaLe, der forsker i den kroniske underlivssygdom endometriose.

Det er altså et stort strukturelt problem, der både får personlige konsekvenser for de mange kvinder, der ikke kan få behandling, og samtidig får store økonomiske konsekvenser for samfundet. Det er vi simpelthen nødt til at gøre noget ved.

 

Kilde: Women of The Future, 2023

0

Skriv en kommentar