Sundhedsvæsenet er for dig med en videregående uddannelse

Hvis du har en længere videregående uddannelse, lever du i gennemsnit 10 år længere end hvis du ikke har en. Vi mener, at ulighed i sundhed forstærkes af det sundhedsvæsen, vi har i dag.

 

Hvis du har en længere videregående uddannelse, lever du i gennemsnit 10 år længere end hvis du ikke har en. Vi mener, at ulighed i sundhed forstærkes af det sundhedsvæsen, vi har i dag. Dem med videregående uddannelser klarer sig bedre i sundhedsvæsenet og det skyldes blandt andet den måde sundhedsvæsenet er skruet sammen på.


Kompleksiteten af systemerne sætter både patienterne og pårørende på prøve og er en udfordring for sundhedsprofessionelle at arbejde i. I SundFornuft ser vi en række steder i sundhedssystemet, hvor det kræver en projektlederuddannelse for at være patient, og hvor dine og dine omgivelsers sundhedskompetencer vil spille ind på udfaldet af behandlingen. Det er blandt andet i overgangen mellem sundhedssektorer eller lægelige specialer, at patienters sundhedskompetencer, videregående uddannelse og mængden af ressourcer, bliver afgørende for, om de bliver tabt mellem to stole.

Læs med her.

0

Skriv en kommentar