Hvad mener I om ulighed i sundhed – Forskeren

Vi er glade for at dele dette indlæg med Martin Locht Pedersen i forbindelse med vores kampagne "Hvad mener I om ulighed i sundhed?". Denne gang har vi spurgt Martin hvad lighed i sundhed er for ham? Martin er ph.d. studerende og sygeplejerske ved psykiatrisk afdeling i Middelfart, Forskningsenheden. Læs med.

Martin mener at: ”Forskning antyder, at individer med etnisk minoritetsbaggrund er en sårbar gruppe i psykiatrisk praksis og kan stå over for uligheder i pleje og behandling. Nogle gange kan de for eksempel opleve overdreven brug af tvang i forhold til andre grupper. Det er afgørende at være opmærksom på, hvordan etnicitet påvirker sundhedsuligheder, også i psykiatrien”.

Kampagne: Hvad mener I om ulighed i sundhed? Vi er i gang med en kampagne i SundFornuft - Tænketanken for Sundhedspolitik hvor vi rækker ud til sundhedsfaglige personer for at sætte fokus på ulighed i sundhed.

SundFornuft har været i kontakt med flere sundhedsfaglige personer og bedt dem om at svare på hvad de mener om ulighed i sundhed eller hvordan de har oplevet ulighed i sundhed i forbindelse med deres arbejde. I den kommende tid vil vi dele udsagn og oplevelser fra både gadesygeplejersker, læger, forskere osv., som arbejder i sundhedsvæsenet eller i relation til sundhed.


Vi synes det er vigtigt, at høre fra sundhedsfaglige som både arbejder på hospitalet, på plejecenteret, på gaden, i forskningsenheden og samtidig at høre hvad lederen og direktøren mener om ulighed i sundhed.


Vi glæder os til at dele de kommende opslag med jer.


Hvis du har lyst til at hjælpe os med at skabe fokus på dette vigtige område - så skriv en kommentar her til opslaget eller del indlægget på de sociale medier. 

0

Skriv en kommentar