Hvad mener I om ulighed i sundhed - Rådmand og politisk leder

Mød Christian Budde denne gang i vores kampagne "Hvad mener I om ulighed i sundhed?".  Han er Rådmand for Sundhed og Omsorg & politisk leder for Venstre i Aarhus. Læs med når Christian svarer på tre spørgsmål om ulighed i sundhed.

1) Hvad er lighed i sundhed for dig?
"Helt grundlæggende er lighed i sundhed, for mig, at vi får skabt nogle rammer i samfundet, hvor alle har bedre mulighed for at tage vare på egen sundhed, og et sundhedsvæsen, der kan rumme dem, der har brug for en ekstra håndsrækning."

 

2) Hvordan får vi mere lighed i sundhed?
"Vi har utrolig mange gode sundhedstilbud i kommunerne, og vi bliver bedre og bedre til at lave tilbud, der matcher de behov en bestemt målgruppe eller beboere i et bestemt område har. Og det er vigtigt – for tiden er løbet fra tanken om ”one size fits all”. Og så skal vi have den helt brede linse på, når vi snakker om sundhed – både når vi definerer sundhed, som andet og mere end fysisk sundhed og fravær af sygdom, men også i vores forståelse af, at sundhed for alle er noget vi skal arbejde med på tværs. For eksempel, synes jeg, at vi i Aarhus har mange virkelig positive erfaringer med at arbejde på tværs, også i nye samarbejdskonstruktioner f.eks. med boligforeninger, foreningsliv og private aktører. For sundhed er jo summen af det hele levede liv – det er sunde arbejdsmiljøer, det er et aktivt fritidsliv, det er gode fællesskaber og naboskaber."

 

3) Hvis du havde mulighed for at ændre én ting i sundhedsvæsenet, hvad vil det så være?
"Jeg vil gerne, at vi prioriterer forebyggelse lige så højt som behandling. Jeg tror der er væsentlige menneskelige og økonomiske fordele ved at hjælpe folk inden de får det rigtig dårligt. Vi skal investere i mental og fysisk trivsel for alle i vores samfund."

 

Husk at følge med i vores kampagne hen over sommeren, "Hvad mener I om ulighed i sundhed".
Vi vil dele udsagn fra både læger, sygeplejersker, forskere osv..

 

Hvis du har lyst til at hjælpe os med at skabe fokus på dette vigtige område, så del vores indlæg.


Vi glæder os til at dele de kommende opslag med jer.

 

0