Frygten for kompetenceglidning må ikke blokere debatten

Apotekerne kan aflaste de almen praktiserende læger. Så langt så godt. Men spørgsmålet er med hvad. Debatindlæg i Sundhedsmonitor.

Hospitalerne er under pres og flere sundhedsfaglige opgaver skal løftes i kommuner og almen praksis. Det kræver nytænkning, hvis det skal gøres forsvarligt og bæredygtigt. Kommer vi i mål med opgaven, vil uligheden i sundhed mindskes.

I SundFornuft - tænketanken for sundhedspolitik er vi glade for at læse, at regeringen i sit udspil til en sundhedsreform vil sætte fokus på apotekernes rolle i det nære sundhedsvæsen. Det er vigtigt, at vi får et mere integreret sundhedsvæsen.

Det er helt afgørende, at der kommer fokus på at bruge sundhedspersonalets ressourcer og kompetencer på en meningsfuld måde.

Under coronapandemien har apotekerne løftet en vigtig opgave med at vaccinere befolkningen. Derfor er der nu opstået en debat om, hvordan apotekerne kan spille en større rolle i fremtidens sundhedsvæsen.

I SundFornuft mener vi, at apotekerne kan hjælpe til at begrænse den geografiske ulighed i sundhed. Tilgængeligheden til apotekerne er stor og er de eneste steder, hvor danskerne kan gå direkte ind fra gaden og tale med en lægemiddelfaglig akademiker. Det kan vi udnytte i langt højere grad. Er det løsningen på alle problemer? Nej, men det er en start.

Læs resten af vores debatindlæg her i Sundhedsmonitor.

0

Skriv en kommentar