Er du villig til at vente med at få Coronavaccinen?

Femte afsnit i vores podcastserie, der er lavet i samarbejde med Danske Studerendes Fællesråd og Boblen på Radio Loud, kan nu høres online.


I denne episode har bestyrelsesmedlem Sanne Thysen interviewet Christine Stabell Benn, professor i global sundhed ved Syddansk Universitet. 

Podcast afsnittet kan høres her: Er du villig til at vente med at få Coronavaccinen for forskningens skyld?

 

Om podcasten

Vaccinerne mod COVID-19 er vores lys i mørket, og de får os til at drømme om festivaler, familiefester og rejser igen. Den danske vaccinestrategi er klar: Alle borgere skal tilbydes vaccinen så hurtigt som muligt. Men ikke alle forskere er enige i, at det er den bedste strategi, og Coronakrisen sætter spot på det dilemma, der opstår, når man i en videnskab som lægevidenskaben, der baserer sig på data, det typisk har taget mange år at finde frem til, pludselig skal komme med hurtige svar, som det samtidig er helt afgørende er korrekte. I dette program undersøger vi, hvad forholdet er mellem forskerne og deres ønske om evidens, og så det behov for handling nu og her, som både myndighederne og resten af os kan sidde tilbage med. Er det et problem, når eksperterne ikke altid er enige med myndighederne? Og ville du være villig til at vente lidt længere på vaccinen - for forskningens skyld?

 

0