4. søndag i SundFornufts adventskalender

Healthcare Sustainability er en tankegang, vi bliver nødt til at få ind under huden.

Cochrane Sustainability har givet os en særlig julegave i år i form af denne podcast serie.

 

Verden står overfor massive forandringer. Ifølge WHO er klimaforandringer den største trussel mod global sundhed i det 21. Århundrede. Samtidig tyder debatten i Danmark og mange andre lande på, at de ansatte i sundhedsvæsenet føler sig pressede.

Derfor er Sustainable Healthcare en vigtig brik i fremtidens sundhedsvæsen. 

I første episode fortæller director fra Cochrane sustainable healthcare Minna Johansson om behovet for nye og radikale tiltag for at mindske brugen af sundhedsydelser fra medicin, til skanninger, der risikerer at gøre mere skade end gavn. Der er ikke tale om en spareøvelse, og når man oplever patienterne beder om en ekstra undersøgelse, bør man have tiden til at drøfte, hvorfor man som kliniker ikke mener det er hensigtsmæssigt. Hun peger blandt andet på, at en del patienter bliver raske i ventetiden på en skanning. 

Her venter 5 gode podcasts med forskellige klinikeres konkrete ændringer, der har gjort en positiv forskel for patienter og planeten.

Hør om: ”primum non nocere” - "først og fremmest ikke gøre skade” - hvordan lokalsamfundet kan mindske sygelighed og øge lighed i sundhed, hvordan kan vi mindske klimaforandringer i den kliniske hverdag og et forslag til en patientrevolution af solidaritet og compassion.

0

Skriv en kommentar