Lui Näslund Koch

Generalsekretær, Læge

Mit navn er Lui Näslund Koch. Som navnet antyder har jeg været så heldig at gifte mig med en svensker. Vores lande ligner hinanden meget, men der er nu alligevel også en hel del forskelle - også når det kommer til sundhedsvæsenet. Dette blev tydeligt illustreret ved den fundamentalt forskellige tilgang landene valgte som strategi under corona pandemien. 

Jeg tror, der er meget at lære ved, at se på hvordan ting bliver gjort andre steder. Ikke kun over sundet, men også i andre afdelinger, klinikker og fag. 

Jeg håber, at kunne bidrage med et bredt udsyn og inddragelse af andre professioner og videnskaber til at hjælpe det danske sundhedsvæsen videre mod løsninger af de udfordringer, vi står overfor. 

Vores sundhedsvæsen står overfor nogle udfordringer, der kalder på refleksion og udsyn. Vi bliver nødt til at få en faglig stemme med ind i strategien for vores sundhedsvæsen. Der skal evidens, rationalitet og kendskab til dagligdagen med ind over de beslutninger, der bliver truffet om vores fælles sundhedsvæsen. 

Jeg vil fokusere på

  • Lighed i sundhedsvæsenet
  • Prioritering i sundhedsvæsenet
  • Compassion og mødet mellem patient og sundhedsprofessionel
  • At få SundFornuft på Danmarkskortet

 

Derfor er der brug for SundFornuft og det vil jeg som generalsekretær kæmpe for.

Jeg deltager i debatter på vegne af SundFornuft, godt bakket op af den øvrige bestyrelse, vores advisory board og engagerede medlemmer. 

Som Generalsekretær sidder jeg også i advisory board for Center for Compassion i Sundhedsvæsenet på Syddansk Universitet.