Lui Näslund Koch

Generalsekretær, Læge

Mit navn er Lui Näslund Koch. Som navnet antyder har jeg været så heldig at gifte mig med en svensker. Vores lande ligner hinanden meget, men der er nu alligevel også en hel del forskelle - også når det kommer til sundhedsvæsenet. Tydeligt illustreret ved den fundamentalt forskellige tilgang landene har valgt som strategi under corona pandemien. 

Jeg tror, der er meget at lære ved, at se på hvordan ting bliver gjort andre steder. Ikke kun over sundet, men også i andre afdelinger, klinikker eller fag. 

Jeg håber, at kunne bidrage med et bredt udsyn og inddragelse af andre professioner til at hjælpe det danske sundhedsvæsen videre mod løsninger af de udfordringer, vi står overfor. 

Efter stadig få år som læge kan jeg mærke at noget må ske. Det er desværre ikke en fornemmelse, jeg står alene med. Vi bliver nødt til at få en faglig stemme med ind i strategien for vores sundhedsvæsen. Der skal evidens, rationalitet og kendskab til dagligdagen med ind over de beslutninger, der bliver truffet om vores fælles sundhedsvæsen. 

Jeg har være ansat på afdeling for kræftbehandling på Herlev hospital, her så jeg hver dag syge mennesker og ordinerede ofte meget dyr medicin til dem. Det er fantastisk, vi i Danmark kan tilbyde folk behandling, men hvorfor er der mon ulighed i selv kræftbehandlingen i Danmark? Og har vi blik for, at når vi tilbyder nogle en dyr behandling, så er der naturligt noget andet et andet sted, vi ikke har råd til? Det tror jeg ikke altid vi er bevidste om.

Alle vil gerne patienterne det godt, men vi der skal yde den gode behandling, er alt for pressede. Vi må prioritere ressourcerne, så patienterne får den bedst mulige behandling og personalet samtidig kan følge med, så sundhedsvæsenet bliver et attraktivt sted at arbejde.

Et bredere blik på sundhed med fokus på forebyggelse er ligeledes tiltrængt. 

Derfor er der brug for SundFornuft og det vil jeg som forperson kæmpe for.

Debatindlæg:

Podcast: